Web Design: De trends van 2013

Web Design: De trends van 2013

Op het gebied van web design verandert er veel, om bij te blijven hebben we voor u de belangrijkste trends verzameld.

Web-Design-Ideas-for-20121

Retina ondersteuning
Veel apparaten hebben een retina beeldscherm, dat wil zeggen dat ze twee keer zoveel pixels hebben dan een gewoon beeldscherm. Hierdoor zien afbeeldingen er scherper uit. Het probleem is alleen dat nog niet veel websites retina displays ondersteunen.

Dit jaar gaat dat veranderen, er is een handige tool gemaakt om een website retina proof te maken. Dit gaat er voor zorgen dat het kijkgemak van een website in de toekomst vergroot zal worden.

Grote foto achtergronden
Een andere trend is het gebruiken van grote foto’s als achtergronden van websites. Dit verschijnsel komst steeds vaker voor en het slaat aan bij de bezoekers. Een goed voorbeeld van het gebruik van een grote fotoachtergrond is bijvoorbeeld de site van Davidia.

Single Web Page
De laatste trend zijn de een pagina’s websites. Dit zijn websites die slechts één pagina beslaan. Op deze pagina staat alle informatie. Voor sommige organisaties is dit heel overzichtelijk, maar voor andere juist weer heel onhandig. Een webdesigner moet dus goed nadenken of een single page het gebruiksgemak van de website wel ten goede komt.