Steeds meer Nederlanders gebruiken internet op vakantie

Steeds meer Nederlanders gebruiken internet op vakantie

Acht op de tien Nederlanders die op vakantie gaan, maken tijdens de vakantie gebruik van het internet. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope onder ruim 1.000 Nederlandse consumenten. Het percentage vakantiegangers dat gebruik maakt van het internet lag drie jaar geleden nog op 64 procent.

Mobiele apparaten populair

Smartphones en tablets zijn met respectievelijk 72 en 49 procent de meest populaire apparaten die gebruikt worden om te internetten. Daarbij wordt overigens lang niet altijd gebruik gemaakt van het mobiele abonnement, de beschikbaarheid van wifi is inmiddels een belangrijk criterium voor de vakantie en zes op de tien Nederlanders zegt er bij het boeken van de vakantie rekening mee te houden.

Werk gaat mee op vakantie

Hoewel de gemiddelde Nederlander het internet vooral gebruikt om te navigeren en de sociale media, het laatste nieuws en emails te lezen, betekent de beschikbaarheid van internet voor bijna 1 op de 3 vakantiegangers ook dat er tijdens de vakantie minimaal 1 keer wordt gewerkt. In bijna 1 op de 10 gevallen wordt er zelfs dagelijks gewerkt. Echt leuk vinden vakantiegangers dat overigens niet, slechts 14 procent van de vakantiegangers vindt het fijn om op vakantie ook tijd te besteden aan werkgerelateerde activiteiten.