Over XBRL-NTP

Over XBRL-NTP

Ondernemers en mensen die het nieuws volgen zullen in de afgelopen jaren waarschijnlijk wel van de termen XBRL en NTP hebben gehoord. De afkortingen staan voor eXtensible Business Reporting Language en het Nederlandse Taxonomie Project en het zijn twee afkortingen die veel met elkaar te maken hebben.

xbrl_logo

XBRL is een universele open standaard die wordt gebruikt om de financiële communicatie tussen verschillende systemen, bedrijven en instanties te vereenvoudigen. Het is een soort van gemeenschappelijke taal en woordenboek waardoor systemen elkaar begrijpen en de juiste informatie kunnen verschaffen.

Het Nederlandse Taxonomie Programma was in het verleden de naam voor het implementeren van de standaard in Nederland. De regering is ver gevorderd met de uitvoering van dit programma, maar de naam is inmiddels, naar Australisch voorbeeld, veranderd in het Standard Business Reporting Programma.

Op deze website zal je informatie en nieuws vinden over XBRL, NTP, SBR en andere zaken die te maken hebben met het invoeren en gebruik van deze standaarden. Daarnaast zal er af en toe ook algemeen nieuws verschijnen dat heeft te maken met de overheid of het beleid van de overheid.