Nederlandse internetverbindingen op vijfde plek wat betreft snelheid

Nederlandse internetverbindingen op vijfde plek wat betreft snelheid

De gemiddelde internetsnelheid in Nederland lag in het tweede kwartaal van dit jaar op 14,3 mbps, een verhoging van 42 procent ten opzichte van 2013. Dat valt te lezen in het State of the Internet Report dat Akamai elk kwartaal publiceert.

Ver boven het wereldwijde gemiddelde

Nederland hoeft op de ranglijst alleen Zuid-Korea, Hong Kong, Japan en Zwitserland voor te laten gaan. Zuid-Korea scoort met een gemiddelde snelheid van gemiddelde internetsnelheid van 24,6 mbps het beste, terwijl Zwitserland het beste Europese land is met een gemiddelde snelheid van 14,9 mbps. De gemiddelde internetsnelheid ligt wereldwijd gezien op 4,5 mbps.

Screen Shot 2015-05-07 at 15.52.33

Breedband vs mobiel

Het merendeel van de Nederlandse breedbandnetwerken, 52 procent om precies te zijn, levert verder een snelheid van minimaal 10 mbps, terwijl 90 procent van de breedbandnetwerken sneller is dan 4 mbps. Het mobiele netwerk in Nederland is niet van vergelijkbare kwaliteit en op dat gebied lopen we juist achter. De gemiddelde snelheid van mobiele verbindingen ligt in Nederland op 3,6 mbps, fors onder het Europees gemiddelde van ruim 5 mbps.