Gratis programmeer tools

Gratis programmeer tools

Ben je zelf al een beetje handig met programmeren, dan zul je vast ook wel gemerkt hebben dat open source software de laatste jaren enorm in opmars is. In het kielzog van die trend volgen er ook steeds meer open source tools mee die je helpen bij het programmeren. De perfecte manier om bepaalde software toch naar je hand te kunnen zetten, zonder gelijk enorm diep in de code te moeten verdiepen. We hebben even een paar van die handige tools voor je op een rijtje gezet.

Hadoop

Met deze toolkit kun je eenvoudig taken opdelen in kleinere subtaken, waarna deze via aparte servers verwerkt worden en weer samen tot een gezamenlijk eindproduct komen. Het idee achter deze tool werd oorspronkelijk bedacht bij Google, dat een manier zocht om hun enorme aantallen servers beter te laten samenwerken in hun zoektocht over het net.
Download Hadoop hier

Firebug

Deze plugin integreert met Firefox en biedt je zo tijdens het browsen tal van handige ontwikkeltools om live mee te werken. Zo kun je gemakkelijk HTML nakijken en aanpassen en kun je verfijningen aanbrengen in CSS. De tool bevat verder nog een JavaScript debugger, biedt de mogelijkheid om netwerkactiviteit te monitoren en nog veel meer.
Download Firebug hier

Rhomobile Rhodes

Via dit platform is het mogelijk om verschillende websites die ontwikkeld zijn met Ruby te bundelen en samen te vatten in één app die geschikt is voor iPhone, maar ook voor de andere besturingssystemen die voor smartphones worden gebruikt. Het resultaat is een native app die gebruik kan maken van allerlei data die door de smartphone wordt aangeleverd.
Download Rhomobile Rhodes hier

Drupal

Dit open source content management systeem is de laatste jaren behoorlijk populair geworden en is nu zelfs de basis voor de nieuwe website van Het Witte Huis in Amerika. De applicatie laat op een functionele manier traditionele modules draaien met extra toegevoegde code, die het mogelijk maakt om zelfs real-time aanpassingen te maken.
Download Drupal hier