Apple gooit het roer om met iOS7

Apple gooit het roer om met iOS7

Na de laatste keynotes werd er al regelmatig hardop de vraag gesteld of het bedrijf soms zijn magic touch kwijt was. Nieuwe modellen van toestellen werden wel gepresenteerd, maar zo revolutionair als in het verleden was het allemaal niet meer. Alsof men bang was bestaande succesformules al te rigoureus aan te pakken. Het lijkt erop dat Apple dat lef deels weer terug heeft gevonden, nu besloten is dat met iOS7 de 6,5 jaar oude interface op de schop gaat.

Nieuwe look voor besturingssysteem iPhone
Het eerste dat daarbij opvalt is natuurlijk het uiterlijk, te beginnen met de wallpapers waarvan er twee varianten zijn. Een daarvan is gebaseerd op het parallaxeffect, terwijl de andere wallpapers biedt die uit zichzelf bewegen. Op de verschillende screenshots die naar buiten zijn gebracht is verder ook te zien dat het design van de knoppen en icoontjes is aangepast. In tegenstelling tot de ruimtelijke uitstraling die ze voorheen hadden zijn ze nu plat, wat voor veel gebruikers even wennen zal zijn.

ios7v2

Een slimmer systeem
Een ander belangrijk punt is het aspect van multitasking, dat bij de voorgaande versies van iOS nog wel eens punt van discussie was. iOS7 is voorzien van een lerend algoritme, waardoor de smartphone steeds beter begrijpt welke apps je veel gebruikt en deze op de achtergrond dus paraat houdt om snel te kunnen schakelen. Als je wekker bijvoorbeeld elke dag rond dezelfde tijd gaat en jij op dat moment als eerste Instagram checkt, zal iOS7 ervoor zorgen dat de verse content op dat moment al geladen.