Android update krijgt de naam KitKat

Android update krijgt de naam KitKat

De nieuwste Android update 4.4 KitKat werd gelanceerd op 31 oktober 2013. De update heeft zijn naam te danken aan de samenwerking tussen Google en KitKat om de naamsbekendheid te vergroten. Android is een opensource-platform en is door Google ondergebracht in de Open Handset Alliance (OHA). Dit is een samenwerkingsverband tussen verschillende hardware-, software- en telecommunicatiebedrijven die zich op het bevorderen van openstandaarden voor mobiele telefonie. Leden van OHA, zoals Samsung en HTC, kunnen gratis gebruik maken van het besturingssysteem dat gebaseerd is op Linux en Java.

Versie 4.4 KitKat

De interface is in Android 4.4 iets gewijzigd door de transparante knoppen onderaan het scherm op het homescreen, ook veel pictogrammen hebben een nieuw uiterlijk en de statusiconen zijn wit in plaats van de gebruikelijke blauwe kleur. Tot slot zijn er ook nieuwe wallpapers toegevoegd. De grootste veranderingen zitten echter in deze versie onder de motorkap. Een van de belangrijkste vernieuwingen is het efficiënter gebruik van het werkgeheugen. Toestellen met minimaal 512MB werkgeheugen zullen het meeste profijt hebben van extra snelheid. De batterijduur gaat met de nieuwe update ook langer mee doordat mobiele verbindingen 20% minder energie verbruiken en het besturingssysteem gaat efficiënter met data om door informatie die door verschillende sensoren worden opgehaald, te koppelen.

De officiële video van Android 4.4 KitKat.

Broncode Galaxy Note 3

Het kan nog even duren voordat je smartphone de nieuwe versie van Android ondersteund. Nog niet alle telefoons zijn zelfs over op de vorige versie 4.3 Jelly Bean. Naar verwachting voorziet Samsung de toptoestellen, zoals de Galaxy Note 3, wel snel van een update. Met de krachtige 2,3 GHz quadcore Snapdragon 800 processor in deze smartphone in combinatie met de 3gb ram, zal de Android update geen enkel probleem voor de nieuwste Note zijn. De krachtige processor maakt het ook mogelijk om 4K-video af te spelen en 7.1 surround audio. De broncode van het toestel is inmiddels ook vrijgegeven, zodat de Android-ontwikkelaars aan de slag kunnen met het perfectioneren van de de apps.

Bron: qualcomm

De krachtige processor van de Galaxy Note 3. Bron: qualcomm